Extractul din frunze de maslin

Scapă de viroze cu extract din frunze de măslin!

Uleiul de măsline este cunoscut ca fiind un ingredient important pentru sănătatea noastră. Însă știai că și frunzele măslinului au beneficii importante? Unul dintre ele: frunze maslinluptă împotriva bacteriilor și virusurilor, chiar și a celor de răceală.

Remediile pe baza de extract de frunză de măslin erau cunoscute din vechime. Dovezi medicale din secolul al 19 lea arată că o băutura pe baza de extract de frunze de măslin era folosită cu rezultate bune în tratamentul bolnavilor de malarie. La jumătatea secolului trecut o companie farmaceutică a făcut primul pas în descoperirea beneficiilor frunzelor de măslin: a izolat toate elementele active. Zeci de studii au urmat, cu rezultate pozitive.

Remediu contra infecțiilor

Extractul de frunze de măslin poate fi folosit cu succes în caz de viroze. Mai multe extractstudii, printre care și cel condus de cercetatorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta, Ungaria, a aratat efectul pozitiv al extractului de frunze de măslin asupra mai multor infecții, printre care: viroze, laringită, herpesul, infecții ale pielii, pneumonia și stomatita. Cercetări derulate pe mai mulți ani de oamenii de știință francezi au arătat că virusurile herpetice sunt inhibate și chiar omorâte de extractul de frunze de măslin.

Extractul previne îmbătrânirea prematură

Un studiu aparut pe site-ul oficial al Institutului Național de Sănătate din America arată că frunzele de măslin conțin mai mulți polifenoli, adică substanțe antioxidante puternice care previn îmbătrânirea prematură a țesuturilor. O substanță activă cu proprietăți antioxidante este oleuropeina, care în organism este metabolizată într-o altă substanță, care are la rândul ei proprietăți antimicotice.

Tensiune sau colesterol mărit? Frunzele de măslin sunt soluția!

Potrivit unui al studiu prezentat pe site-ul Institului frunzele de măslin au și proprietăți de reducere a colesterolului, tot datorita oleuropeinei. Studiile pe șoareci de laborator au arătat că oleuropeina din extractul din frunze de măslin are un efect mai vizibil asupra nivelului colesterolului din sânge decât oleuropeina simpla. Acest lucru se datorează interacțiunii dintre oleuropeina și celelalte substanțe active din frunzele de măslin, spun specialiștii.

Un studiu apărut anul acesta în publicația ”Phytotherapy Research” arată că substanțele din frunzele de măslin reduc și tensiunea arterială. Cercetatori din Elveția și Germania au realizat un studiu pe 20 de gemeni identici, monozigoti, cu tensiune crescută. Voluntarilor li s-a dat fie un placebo, fie capsule cu 500 mg ori cu 1.000 mg de extract de frunze de măsline. Dupa opt săptamâni, voluntarilor li s-a măsurat tensiunea arterială. Cercetarea a confirmat faptul că extractul de frunze de măslin are proprietăți antihipertensive, susțin autorii studiului.